Formand
Jesper Madsen
Ténéré Klub Danmarks logo Næstformand
Dorte Petermuss


Hvad er roadbook-kørsel?

En roadbook tur er en slags orienteringsløb på en i forvejen lagt rute. Rutebeskrivelsen består af en række små beskrivelser f.eks. "Kør 4,2 km og drej til højre i ." De små beskrivelser står efter hinanden på et stykke papir, disse papirer klippes smallere og klisteres sammen til et meget langt stykke (f.eks. 3 meter) og smalt stykke papir.


Det lange papir rulles op på to pinde i en roadbookholder, der sidder er spændt fast på styret. Herved kan man se et par beskrivelser ad gangen og mens man kører dreje frem til den næste beskrivelse.

 

Det lyder kompliceret, men når det først er monteret, fungerer det fint og er rigtig sjovt.Klubbens Roadbook-ture:

IM Immeln

Immeln ligger ca. 100 km nord for Malmø, nærmeste rigtige by er Knislinge og større by Kristianstad. Turen starter i byen Immeln som ligger i sydenden af søen af samme navn. Ruten går op til byen Lönsboda ca 25 km nord for Immeln hvor man kører i en stor bue rundt om byen. Del 3 går tilbage til Immeln.
Excel version af rute 1 og 2 kan downloades her Rute 1 er på 85 km og rute 2 er på 126 km

HA Halmstad

Halmstad ligger ca. 80 km nord for Helsingborg. Roadbooken turen er på ca. 206 km, det meste er dejlige grusveje med mange (powerslide)sving, men også noget asfalt.
Klik her for at downloade den i excel-format.

VE Veksjø Veksjø ligger ca. 200 kr nord vest for Malmø. Turen blev kørt første gang i 2002 i forbindelse med Tjuhej tur. Ca. 250 km rigtig god roadbook tur heraf 70% på grusveje.
Klik her for at downloade den i excel format.
SG SøndagsGrus

Her er klubbens nyeste guldklump, en Roadbook på 222 km gennem den sydsvenske grusvejsnet. Ruten starter allerede 30 km fra færgen i Helsingborg og er meget varieret; Dvs. grus, skovspor, en smule snørklede asfalt, grusgrave, og meget mere. Beregn en hele dag til turen. Mad og benzin kan købes undervejs.
Klik her for at downloade den i excel format.

SP SøndagsGrus Pro Søndagsgrus Pro er en forlænget version af Søndagsgrus. Du får hele 50 flere grus belagte ekstra kilometer så hele turen bliver på 312 km, plus 50 km til færgen. Hvis det er ikke nok, så passere Søndagsgrus Pro Immelin roadbook tur så man kan køre begge roadbook ud i et. I så fald anbefales der en sovepose bagpå.(opdateret 18-9-2011)
Klik her for at downloade den i excel format, odf og pdf.
SI Den Store Immeln Immeln og Søndagsgrus Pro.
Starter 50m fra HH Ferries, 525 km.
Klik  for at downloade den i excel format.
Elgjagt 2008 Kasper Vads fantastiske Elgjagts Roadbook ved Hällefors vandrehjem.
Start koordinater: 1426700 6630362 (Swedish Grid). Distance: 385 km. Alternativ distance: ca. 265 km. Klik  for at downloade den i zippet excel format (sidst opdateret af Ben nov. 2011).

Skift til mobil version Login Tilbage